Privéles

Zelfstandig leren zeilen met een kajuitjacht

Leren zeilen bij Venturi-Sailing leert u aan de hand van ons lesprogramma, opgebouwd volgens het lessysteem van het CWO ( commissie watersport opleidingen), omgaan met een zeiljacht.

We geven zowel individueel als groepsles in blokken van minimaal 3 uur, een beperkt aantal uren omdat wij van mening zijn dat we zo een optimaal resultaat in een korte tijd kunnen bereiken. Onze goed opgeleide instructeurs begeleiden u naar het zelfstandig leren zeilen.

Het basis lesprogramma, jachtzeilen non-tidal, is opgebouwd uit 9 blokken van  3 uur. Na deze lessen is het zaak de opgedane kennis eigen te maken door zelf te gaan varen. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor specifieke onderdelen uit ons lesprogramma zoals bijvoorbeeld manoeuvreren op de motor, sluisvaren of hanteren van bijzondere voorzeilen.

Door onze unieke ligging direct aan het getijden water van de Oosterschelde  kunt u bij ons ook terecht voor opleidingen jachtzeilen tidal van beginner tot gevorderde.

Alle prijzen zijn gebaseerd op 1 of 2 cursisten incl. instructeur, kajuitjacht en zwemvest, havengelden en brandstof. Kosteloos verzetten of annuleren uiterlijk 7 dagen voor de geboekte les. Bij annulering binnen deze 7 dagen worden de kosten volledig in rekening gebracht.

zeezeilinstructeur legt het gebruik van de spinnaker boom uit zodat de spinnaker zo gezet kan worden tijdens de zeiltocht
Lesprijzen 2023 1 tot 3 personen  
1 lesuur € 70,-
1 lesblok  a 3 uur  €210,-
3 lesblokken a 3 uur € 620,-
9 lesblokken a 3 uur* € 1860,-
Prijzen per les inclusief btw * Inclusief leidraad voor kajuitjachtzeilers

Leren zeilen met daghuur

Na uw zeilopleiding kunt u uw opgedane kennis eigen maken door zelf te gaan varen, speciaal hiervoor kunt u gebruik maken onze dagverhuur.

Tijdens de dag verhuur gaat u zelfstandig het water op met een van onze jachten op het geleerde in de praktijk te oefenen. Groot voordeel is dat u met de voor u bekende jachten en op bekend vaarwater kunt oefenen.

Tijdens de daghuur heeft u de hele dag de tijd van 9.00uur t/m 17.30uur in de middag. Wanneer u het jacht weer netjes inlevert worden er verder geen extra kosten in rekening gebracht naast de huurprijs. Zo gaat het zelfstandig leren zeilen sneller. Kijk voor de prijzen van daghuur in onze prijslijst jachtverhuur.

Privé les op uw eigen of gehuurd schip

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor leren zeilen op een gehuurd of eigen schip. U verblijft dan op het schip en krijgt dagelijks een aantal uren instructie. Wanneer u ver genoeg gevorderd bent kunt u tevens zelfstandig met het  jacht op pad.

Menu