Vaargebied Zeeland

Wanneer u een van onze jachten huurt voor een weekend, midweek of week heeft u de gehele Delta als vaargebied. Het getijden water van de Oosterschelde, afmeren aan een van de eilandjes in de Grevelingen of op het Veerse Meer. Een bezoek aan Willemstad aan het Hollands diep of Hellevoetsluis aan het Haringvliet. Stilstaand, stomend, zoet en zout de Zeeuwse Delta heeft het allemaal. De meer ervaren zeiler kan gemakkelijk een tocht maken naar de Belgische kust of een zeilvakantie plannen naar Engeland.

Ons vaargebied voor de zeillessen is voornamelijk de Oosterschelde. Het meerendeel van de lessen zult u in de omgeving van Yerseke varen. Het unieke van dit vaargebied is onder andere dat u leert varen op getijde water. Door de open verbinding met de Noordzee beschikt de Oosterschelde over eb en vloed. Zo ziet u de ene keer zandbanken en de ander keer alleen maar water.

De Oosterschelde is zoals eerder gezegd een uniek vaargebied met een open verbinding met de Noordzee. Nationaal Park Oosterschelde is het grootste Nationaal park van Nederland met een oppervlakte van 37.000 ha en 125 km kustlijn. Naast dat de Oosterschelde zeer belangrijk is voor de watersport is ze tevens groot economisch belang voor de mossel en oester kweek en het goederen vervoer van en naar Rotterdam. Vanaf de Oosterschelde is de Noordzee gemakkelijk te bereiken via het kanaal door Zuid Beverland en de Roompotsluis.

Het Nationaal park is is een belangrijke plaats voor allerlei dieren, zo is het van belang voor vele duizende vogels, die er rust vinden, eten en broeden. De bruinvis en zeehond kom je ook weer met steeds meer regelmaat tegen. Op een mooie zonnige dag kan het zomaar zijn dat je met laagwater een groep van meer dan 30 zeehonden ziet genieten in de zon.

Venturi-Sailing is gastheer van Nationaal Park Oosterschelde, wij maken u dan ook graag wegwijs in dit unieke gebied. Bekijk ook eens de site van Nationaal Park Oosterschelde www.npoosterschelde.nl

Fuiken die hangen te drogen aan boord in de haven van Yerseke een mooi gezicht
Menu