Zeilvakantie Griekenland

Te huur Nieuwe Dufour 360GL regio Athene, Lavrion

Vanaf het voorjaar van 2021 hebben we een nieuw jacht te huur vanuit Lavrion, Griekenland.

De Dufour 360GL is zeer volledig uitgerust met onder ander bimini, kuipkussens, snorkels en flippers, zware motor, doorgelat grootzeil met lazy jack en rolgenua, bijboot met buitenboordmotor.

Meer info over ons jacht vindt je op onze eigen Griekse site www.venturisailing.gr

Voor extra comfort en beleving is het jacht voorzien van buitenkeuken met gril en spoelbak. Zo kunt u optimaal genieten wanneer u voor anker ligt in een van de vele baaien en uw eigen vis op de gril bereid.

Venturi Sailing Greece werkt samen met Seastar Sailing, zij verzorgen de complete verhuur van de Dufour 360GL “Imagine”

Interesse om onze Dufour 360GL te huren, stuur een aanvraag naar info@venturi-sailing.nl. Ze is tevens te vinden in het online booking systeem

Ligplaats van de Dufour 360GL is de Olympic marina in Lavrion. Olympic marina Lavrion bevindt zich 30 minuten rijden van de internationale luchthaven van Athene. U vindt hier alle zaken die u nodig hebt zoals een supermarkt, tankstation, restaurants en bars, autoverhuur enz.

Vanuit Lavrion liggen de Cyclade binnen handbereik. De Cyclade bestaat uit een groep van meer dan 50 eilanden in de Egeïsche Zee. Misschien heeft u wel eens van de volgende eilanden gehoord, Kythnos, Amorgos, Sifnos, Milos, Mykonos, Paros en Santorini. De Cyclade omvat een groot vaargebied en de dagafstanden kunnen dan ook wat groter zijn. De heersende wind is Noordoost in de zomermaanden.

Wanneer het weer wat minder is of u liever een rustiger vaargebied opzoekt zijn de Saronische en Argolische golf een aanrader. De Saronische golf is het gebied dat onder Athene ligt met vele eilanden Aegina en Poros. Ten zuide van de Saronische golf vindt je de Argolische golf met als grootste eiland Spetses. De havens in deze gebieden zijn in de zomermaanden vaak vol en gezellig, voor meer rust en ruimte kunt u altijd een van de vele baaien opzoeken.

In Kroatië hebben we de Bora die voor veel wind kan zorgen, maar gelukkig in de zomer niet al te lang aanhoud. Griekenland en dan vooral in de Egeïsche Zee kunt u last hebben van de Meltemi, een harde noorden wind tot wel 7  of 8bft, die tot wel drie dagen aan kan houden. Het is dan ook zaak zoals eigenlijk altijd het weer goed in de gaten te houden. De Meltemi is een typische wind die optreed bij stralend zonnig weer zonder wolkje aan de lucht.

Dufour 360 Grand Large

Nu te huur vanuit Lavrion Olympic marina onze nieuwe Dufour 360 Grand Large.

Voor het huren van een zeiljacht in Griekenland dient u in het bezit te zijn van een geldig vaarbewijs/ stuurbrevet of vergelijkbaar diploma. Officieel moet een van de bemanningsleden ook over basis vaardigheden beschikken.

Check voor vertrek of uw diploma voldoende is om verrassingen te voorkomen wanneer u ter plaatsen bent.

Menu