Een jacht huren in Kroatië, of het nu een motorjacht, zeiljacht of catamaran is we vinden altijd een passend jacht voor u. Zelfstandig varen, met schipper of in flottielje.

Venturi Sailing is met meer dan 20 jaar ervaring uw partner voor het huren van een zeiljacht in Kroatië. We bemiddelen niet alleen in verhuur maar organiseren en begeleiden onze eigen tochten.

Een paar goede redenen om te gaan zeilen in Kroatië.

 • Goed onderhouden jachten
 • Professionele verhuurders
 • Bereikbaar met eigen vervoer, vliegtuig, trein en bus
 • Uitstekende jachthavens
 • Leuke dorpen en steden
 • Veel ankerbaaien met en zonder mooringboeien
 • Goede restaurants ( Pelegrini, konoba levrnaka )
 • Vriendelijke en behulpzame mensen
 • Zon en wind

Wij organiseren en begeleiden onze eigen flottielje in Kroatië al vanaf 2003 en hebben een eigen jacht wat we verhuren via onze partner NCP&Mare in Sibenik. U kunt bij ons dan ook altijd terecht voor routeadvies of advies over de verschillende jachten.

Online zoeken en boeken

Beste periode om te zeilen in Kroatië

De zomermaanden juli en augustus zijn uiteraard de drukste maanden, toch ervaren we dit zelf niet als te druk. Zelf varen we al vele jaren met onze flottielje in juli en augustus rond vanuit Sibenik. Houdt u meer van rust en ruimte dan zijn mei juni en september aan te raden. Het weer is dan zomers en de grote vakantiedrukte heeft u nog geen last van.

Zelf varen we bijna elk jaar al vanaf April en dan tot Oktober. Het weer kan dan wat wisselend zijn maar eigenlijk is het altijd beter dan thuis. Groot voordeel is dat het een stuk goedkoper is wat vlucht en boot huur aangaat. Vaak kunnen we grote kortingen aanbieden en goedkoper transfer van en naar de haven.

En het is fantastisch wanneer je op je jacht alleen in een baai ligt onder een heldere sterrenhemel.

Eisen voor het besturen van een jacht.

Voor het varen in Kroatië dient u in het bezit te zijn van een geldig vaarbewijs, stuurbrevet of vergelijkbaar erkend diploma. Link naar door het Kroatische ministerie eerkende vaarbewijzen. Een marifoon bedieningscertificaat, SRC is aan te bevelen gezien alle jachten zijn uitgerust met een DSC marifoon.

Routevoorbereiding

Omdat we zelf al vele jaren rondvaren langs de Dalmatische kust tussen Korcula en Silba adviseren wij u graag over mogelijke route. U bent altijd van harte welkom in Yerseke om samen naar de kaart te kijken.

In Sibenik, Kroatië kan Venturi-Sailing beschikken over een verhuurvloot van meer dan 70 jachten. Venturi-Sailing is al jaren partner van NCP&Mare een van de beste verhuurders van Kroatië. De vloot bestaat uit zeiljachten, catamarans en diverse motorjachten. Zeiljachten van merken zoals Grand Soleil, Dufour en Beneteau. Catamarans van het merk Lagoon van tot en met 12 personen. Ook voor de mensen die niet van zeilen houden maar liever een motorjacht huren hebben we aantrekkelijke aanbiedingen. Venturi-Sailing maakt zeilen met korting in Kroatië wel heel aantrekkelijk.

Zelf niet de benodigde kennis of papieren, het is altijd mogelijk een schipper in te huren.

De standaard huurperiode loopt van zaterdag 17.00uur t/m zaterdag 9.00uur. In voor en naseizoen is het vaak ook mogelijk om afwijkende periode te huren.

Geen gesleep met boodschappen voor vertrek! Maak dan gebruik van onze boodschappenservice en laat uw boodschappen aan boord bezorgen voor vertrek.

In April en Mei geniet u van nog meer voordeel, u kunt gebruik maken van aantrekkelijke tarieven voor onze shuttle service van en naar de luchthaven Zadar of Split.

Tarieven shuttle service luchthaven-Marina Mandelina Sibenik

 • Luchthaven Zadar- Marina Sibenik € 100,- ( april en oktober € 60,-)
 • Luchthaven Split – Marina Sibenik € 80,- ( april en oktober € 50,-)
vanaf het terras kun je de boten zien liggen afgemeerd in de haven langs de kade in Starigrad

Meer weten over goedkoop zeilen in het voorjaar in Kroatie!

Zeilen in de zon! Sibenik, Kroatië April,Mei of Oktober!

Vraag naar Speciale korting op onze Dufour 365GL in April, mei en oktober. Zeilen in Kroatie was nog nooit zo aantrekkelijk.

Hieronder vindt u een aantal route opties voor een zeilvakantie in Kroatië. Uiteraard bent u van harte welkom bij ons op kantoor in Yerseke voor een persoonlijke afspraak om de verschillende mogelijkheden te bekijken. Wij halen graag de kaarten en pilots van het vaargebied erbij om een mooie route met u samen te stellen. U mag natuurlijk ook gewoon een email sturen. Doordat we zelf al meer dan 10 jaar in het gebied rondzeilen zijn we zeer goed bekend in de Kroatische wateren.

Intressante links voor uw route planning: http://zut.hr/hr/ http://www.kornati.hr/ http://www.npkrka.hr/

Noordelijke route “Kornati”/ 1 week

Zuidelijke route “Split”/ 1 week

Dufour 460 GL

Dufour 335 GL

Zeilboot huren Zeeland

Dufour 365 GL

Dufour 365GL Tatomir

Grand Soleil 43

Dufour 382 GL

Grand Soleil 37 R

Menu